Lillaförskolans Blogg

Hösten är igång!Aktuellt

Posted by Erica Wed, September 19, 2018 11:46:59

Äntligen är hösten igång hos oss på Lilla Förskolan!
Vi har kommit igång med flera olika saker och här kommer ett litet axplock av allt som vi hunnit med!

Blog imageBlog imageBlog imageBlog image

VårteckenAktuellt

Posted by Erica Mon, May 14, 2018 11:39:57

Hej!
Idag gick de minsta barnen, Knopparna, till Lill-skogen, på jakt efter vårtecken. Vi hittade flera sorters blommor, bland annat klöver och vitsippa, flera gröna blad och lite annat smått och gott. Vi tog med oss alla vårtecken till förskolan och skapade underbara vårtavlor.

Blog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog image

Härliga tider!Aktuellt

Posted by Erica Tue, April 24, 2018 14:46:09

Äntligen lite vår hos oss i Härnösand! Solen skiner och smälter bort snön, sakta med säkert!! Vilket innebär vatten, gegga och slask, alltså underbart att leka i!
Blog imageBlog imageBlog imageBlog image

Babblarnas kusiner har flyttat in!Aktuellt

Posted by Erica Tue, April 24, 2018 14:43:33

Hej!
Här på Lilla Förskolan har Babblarnas kusiner flyttat in! Tillsammans har alla Babblarna fått ett hus inne hos oss!

Vår?Aktuellt

Posted by Erica Tue, April 17, 2018 15:48:39

Med ett snödjup på ca en meter kvar på gården, är det nästan konstigt att det faktiskt är vår! Men nu börjar solen lysa på även Härnösand och sakta sakta smälter det undan...Men som sagt, snön få vi nog ha kvar ett bra tag till..
TUR att vi har en altan också som vi kan nyttja mycket. Många mellisar har det blivit här under vintern och nu kan vi även börja plocka ut mer verksamhet!

Balans på olika sätt!Aktuellt

Posted by Erica Tue, April 10, 2018 11:17:24

Hej!
Knopparna har under gårdagen och idag fått testa på balans av olika slag. Igår testade vi med vår våg, för att se om vi kunde nå jämvikt. Spännande! Idag byggde vi upp en balans och motorik bana inne i lekrummet. Det var både krypa under, klättra på "stenar" och balansera på linan, så jätteroligt!!
Blog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog image

PåskpysselAktuellt

Posted by Erica Wed, April 04, 2018 09:45:50

Hej!
Under förra veckan påskpysslades det en hel del. Vi försöker ha fokusera på återbruk och skapa pyssel där alla barn på förskolan får testa och skapa utifrån sin egna förmåga!
Blog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog image

Påsklov!Aktuellt

Posted by Erica Wed, April 04, 2018 09:41:28

Hej alla!
Många barn är påsklediga, men inte alla. Idag tog vi ut de minsta barnen och passade på att göra något de älskar, måla i snön!